Οι επισκέψεις του συνδυασμού Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ το τριήμερο 2-3-4 Μαΐου

 

Πλήρες πρόγραμμα περιοδειών είχε το τριήμερο που πέρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ.Ηλίας Σχορετσανίτης μαζί με φίλους και υποψηφίους συμβούλους του ακομμάτιστου δημοτικού συνδυασμού Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ. Πιο συγκεκριμένα ο συνδυασμός επισκέφθηκε: 

 

Παρασκευή

Το απόγευμα της Παρασκευής ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Ηλίας Σχορετσανίτης επισκέφτηκε την Αγιοπηγή και συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού. Καταφανής ήταν ο προβληματισμός του κόσμου για ακόμη μια φορά από τις πολιτικές επιλογές. Έδειξε ότι προσμένει χειρότερες μέρες. Γι' αυτό ο κύριος Σχορετσανίτης υπογράμμισε ότι «Ένα μέρος της αποστολής μας σε αυτές τις εκλογές είναι να βρεθούμε κοντά στους πολίτες για να τους δώσουμε θάρρος. Το θάρρος της ελπίδας που ξεπροβάλλει μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου του λαού. Εμείς είμαστε σαν τα χελιδόνια.  Ερχόμαστε για να χτίσουμε και να σημάνουμε τον ερχομό της πνευματικής άνοιξης της Ελλάδας».

Εν συνεχεία στις 20:45 ο υποψήφιος Δήμαρχος αφίχθει στην Καρδιτσομάγουλα όπου μίλησε στο καφενείο Παπακώστα. Αυτό που τόνισε ήταν ότι «η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από άλλα δάνεια, γιατί δανείζεται το Αίμα και το Σώμα του Χριστού κάθε Κυριακή στην εκκλησία». Η επαφή με τους πολίτες ήταν εγκάρδια και πολλοί ήταν αυτοί που φιλοφρόνησαν το νέο υποψήφιο για τον διαφορετικό πολιτικό του λόγο.

Σάββατο

Το πρωί του Σαββάτου ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας με τον Ακομμάτιστο Δημοτικό Συνδυασμό Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ, κ. Ηλίας Σχορετσανίτης παρέστει στην «3η Εαρινή Γιορτή Φύσης» με θέμα «Πέρα από συμβατικές πρακτικές και κοντά στο χώρο της εναλλακτικής γεωργίας και ιατρικής», όπου παρακολούθησε δύο ομιλίες περί Ομοιπαθητικής Ιατρικής και Σχέσης Περιβάλλοντος και Ανθρώπου. Για τη γιορτή δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίζονται από τοπικούς φορείς τέτοιες εκδηλώσεις. Ειδικά το φετινό θέμα είναι πολύ εύστοχο, καθώς πρέπει πάσει θυσία να διαδώσουμε τη καλλιέργεια και φύλαξη των πατροπαράδοτων σπόρων».

Εν συνεχεία ο υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφθηκε την Δημοτική Πινακοθήκη όπου συνομίλησε με το προσωπικό και θαύμασε τα εκτεθειμένα έργα τέχνης. Σχετικά με την πινακοθήκη δήλωσε «Είναι πράγματι ένας εξαίρετος χώρος. Αυτό που θα επιδιώξουμε ως δημοτική αρχή είναι η συνεργασία με άλλες πινακοθήκες ανά την επικράτεια για να φέρουμε νέες αξιόλογες εκθέσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιμερίζοντας το κόστος και αναζωογονώντας το ενδιαφέρον του κοινού».

Το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας Ηλίας Σχορετσανίτης παρουσίασε τις δεσμεύσεις του Συνδυασμού του για το δήμο Καρδίτσας στους κατοίκους της Απιδιάς. Εν μέσω άλλων δήλωσε «Ο,τι κάνουμε προσπαθούμε να είναι στο δρόμο του Θεού. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και ας διαβάσουμε τι γράψανε οι σύγχρονοι Άγιοι, ο Άγιος Πορφύριος και ο γέροντας Παΐσιος. Ο Θεός τους φώτισε να πούνε τα λόγια που είπανε και τα είπανε για 'μας. Γι' αυτό και εμείς δεν μπορούμε να επιζητάμε καρέκλες επίγειες. Ένα μήνυμα θέλουμε να στέλνουμε προς όλους τους Έλληνες: Ότι η Ελλάδα ΖΕΙ!» Στις 20:00 ο κ. Σχορετσανίτης επισκέφθηκε τη Δαφνοσπηλιά όπου αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους του χωριού πίνοντας καφέ. Η περιοδεία του ολοκληρώθηκε στο Παλιούρι όπου επισκέφθηκε τα τρία καφενεία του χωριού δίνοντας τον τόνο της προσπάθειάς του.

 

 

Κυριακή

Την Κυριακή το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας Ηλίας Σχορετσανίτης επισκέφθηκε την πανήγυρη της Αγίας Αγάθης στο Καροπλέσι. Με ιδιαίτερη χαρά αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με τους εορτάζοντας Καροπλεσιώτες. Δια μικροφώνου ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη» και τόνισε ότι η «Ελλάδα είναι η πατρίδα του Χριστού και ότι Αυτός είναι ο δρόμος της εξόδου από την κρίση». Στη συνέχεια ο κ. Σχορετσανίτης επισκέφθηκε την Καστανιά και τη Μονή Πέτρας στον ιερό χώρο της οποίας ξεναγήθηκε. Το μεσημέρι βρέθηκε στο Καταφύγι όπου μίλησε με τους χωριανούς σε ψησταριά.

Στις 17:30 ο υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφθηκε τη Μολόχα, σε ένα κοινό που με προσοχή άκουσε τις θέσεις του συνδυασμού. Στη συνέχεια ο κ. Σχορετσανίτης επισκέφθηκε τη Νεράιδα και το Σαραντάπορο, όπου οι κάτοικοι έδωσαν τις καλύτερες ευχές για το έργο μας. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στον Αμάραντο με τον υποψήφιο Δήμαρχο να συνομιλεί με κατοίκους του χωριού.