Εμείς σας ερωτούμε πίσω εσάς που «απολαμβάνετε» την κομματική στήριξη και χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, «που βρίσκετε το θράσος να διεκδικείτε δημόσιους θώκους;» από τη στιγμή που καταπατάτε το Σύνταγμα της Ελλάδας. Το Σύνταγμα αρχίζει «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Από εκεί εκπορεύεται η δύναμή του. Το δέχεστε; Αν, όχι καλύτερα να αλλάξετε πόλη και να επιλύσετε τα οικονομικά δήμων που δε λειτουργούν σύμφωνα με το Σύνταγμά μας.
Αν, πάλι δηλώνετε συλλογικά την Ορθόδοξη Πίστη σας (όπως το 95% των Ελλήνων –
MetronAnalysis, Δεκ.’11) και συνεπακόλουθα την πίστη στην τήρηση του Συντάγματος, πώς δέχεστε τη στήριξη ενός κομματικού φορέα που ο πρόεδρός του έχει δηλώσει άθεος, δηλαδή δεν υποτάσσεται με σεβασμό στο Ελληνικό Σύνταγμα;
Μήπως απεμπολείστε τον κομματικό μανδύα και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ; Πείτε μας δημόσια, λοιπόν, να μάθει όλη η κοινωνία της Καρδίτσας εάν έχετε πιστή υπακοή στο Σύνταγμα της Ελλάδας από την πρώτη λέξη μέχρι την τελευταία και μετά μπορούνε να μιλήσουνε τα νομικά μας τμήματα για σας δώσουμε τα φώτα μας στην επίλυση του οικονομικού προβλήματος του Δήμου.
Γι’ αυτούς τους ουσιώδεις, ηθικούς και υπεύθυνους λόγους, δεν μπορούμε να κατέλθουμε στον ίδιο χώρο για να συνομιλήσουμε. Αναμφιβόλως σας σεβόμαστε ως συμπολίτες και προσωπικότητες με συνεισφορά στον τόπο, αλλά και ως άτομα με τα δικά τους πιστεύω, γιατί την ανεξιθρησκία οι Χριστιανοί την προσυπέγραψαν το 313μΧ για όλους και την έδωσαν δωρεά στην ανθρωπότητα, ως λίκνο ελευθερίας. Σεις, όμως, δεν μπορείτε να ζητάτε από εμάς να συνδιαλεχθούμε, γιατί δε σέβεστε το ίδιο το Σύνταγμα που αποτελεί απαράβατη κόκκινη γραμμή για κάθε δημοκρατική διαδικασία.
Και επειδή κάποιοι σπεύδουν να μας χαρακτηρίσουν δεξιούς τοποθετώντας μας σε ανύπαρκτους άξονες κατακερματισμού της ενότητας, να τους υπενθυμίσω ότι πιο «αριστερός» από το Χριστό δεν υπήρξε ουδείς στον πλανήτη γιατί ζήτησε «να είμαστε όλοι ένα», να είναι όλα κοινά εθελούσια, όχι επιβεβλημένα εξουσιαστικώς, και το έπραξε Πρώτος με τίμημα τη μαρτυρική ζωή Του!
Ηλίας Σχορετσανίτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας
«Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ»
Νέα Ελλάδα Σηκώνετε Τώρα