Το Χάνι του ’21 και οι Χάνοι του 2014

χάνιΤα «χρόνια πολλά» για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου δόθηκαν απλόχερα και φέτος από πολιτικούς παράγοντες. Ευχολόγια; Κουβέντες θάρρους και παρηγοριάς; Άπειρες, μέλι στα χείλη των εκπροσώπων μας. Απλά δόθηκαν άλλη μια φορά, γιατί τα λόγια δεν κοστίζουν και πολύ περισσότερο δε σε υποχρεώνει κανένας νόμος

να τα εφαρμόσεις πρώτος εσύ που τα λες.Ας γυρίσουμε, όμως, πίσω 193 χρόνια. Το Μάη του ’21 στο Χάνι της Γραβιάς. Εκεί που τα λόγια του Κολοκοτρώνη έπρεπε να γίνουν πράξη: «εμείς θα ελευθερώσουμε την πατρίδα με κεφάλι το Χριστό, όχι ανθρώπους». Στο Χάνι ταμπουρώθηκαν 120 έλληνες του Ανδρούτσου, απέναντι στο στρατό του Ομέρ Βρυώνη που αριθμούσε 9000 Τούρκους! Το αποτέλεσμα; Οι Τούρκοι είχαν 330 νεκρούς και 800 τραυματίες, ενώ οι Έλληνες μόλις 6 θύματα! Αυτοί οι αγράμματοι και φτωχοί 30άρηδες βάλανε μπροστά το Χριστό και την φλόγα τους για τη λευτεριά της πατρίδας εμποδίζοντας ένα τόσο ισχυρό στράτευμα, όπως του Βρυώνη, καθορίζοντας την έκβαση της επανάστασης. Είχανε πίστη αληθινή!

Ελλάς του 2014. Μια χώρα και πάλι υπόδουλη. Μια χώρα που οι περισσότεροι κάνουν σταυρό τους σα μονογραφή σε τραπεζικό εξτρέ, έτσι, ως αυτόγραφο-αφιέρωση στο Λυτρωτή του έθνους. «Κι άμα υπάρχει; Ας τα ‘χουμε καλά, ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακριά». Γίναμε κουτοπόνηροι διπλωμάτες απέναντι σε όλους, ακόμη και τον ίδιο το Θεό. Δε θέλουμε να ξεβολευτούμε, δεν επιθυμούμε να αλλάξει κάτι σε αυτή την πατρίδα που τη σταυρώνουμε καθημερινά με την ιδιοτέλεια και την απραξία μας. Μερικοί αναθεματίζουν λέγοντας ότι «εμείς φταίμε», αλλά και αυτά λόγια είναι, τουφεκιές στον αέρα. Η χώρα σε πλήρη αναισθησία από το «σοκ και δέος» του ΔΝΤ…

Ένας λαός ολόκληρος απαντάται με τα κεφάλια κατεβασμένα, πλημμυρισμένος από φοβίες από την κορυφή ως τα νύχια. Η ηγεσία της χώρας έχει φοβικά σύνδρομα απέναντι στα διορισμένα αφεντικά των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, που και αυτοί είναι υπάλληλοι άλλων αφεντικών. Οι βουλευτές των κομμάτων έχουν φοβία απέναντι στον «αρχηγό» και τις κομματικές γραμμές, γιατί γνωρίζουν ότι το ξεστράτισμα θα σημάνει πολιτική καρατόμηση και απώλεια των προνομίων, της εξουσίας και της ισχύος που τόσο λατρεύουν και κοπίασαν για να αποκτήσουν. Ουδείς δύναται να εκφράσει με την βουλευτική του ψήφο την τίμια άποψή του. Οι «αντιπρόσωποί μας», έχουν το «στρατό» τους, από στελέχη των κομματικών και βουλευτικών γραφείων, διορισμένους, αποσπασμένους, ψιχουλοτραφόμενους, εκλογολάγνους λαοπλάνους, οι οποίοι πρέπει να δείξουν το καλό φρόνημα για να συνεχίσουν να βρίσκονται γονυπετείς δίπλα στο τσιμπούσι της εξουσίας με το σκουπάκι τους. Το συμφέρον τους, θηλιά στο λαιμό του συμπολίτη.

Και στο τέλος απομένουν οι Έλληνες πολίτες, ως Χάνοι. Φοβισμένοι Χάνοι. Μια κοινωνία ολάκερη που βλέπει την πατρίδα να αιμορραγεί και να σπαρταρά και παρακολουθεί με το βλέμμα της αγελάδας που κοιτάει το τραίνο. Επαγγελματίες που δε θέλουν να εκδηλωθούν γιατί «ξέρεις πως είναι, πρέπει να τα έχουμε καλά με όλους», ιδιωτικοί υπάλληλοι που φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους αν εκδηλωθούν, δημόσιοι υπάλληλοι που αρνούνται να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά και να τους πάρουν είδηση τα κομματικά κοράκια της υπηρεσίας τους, νέοι που ρίχνουν ανάθεμα αλλά έχουν τη λοξή ματιά μήπως βολευτούν από κόμματα-αποκόμματα αφού «έτσι είναι αυτά», μηχανικοί και εργολάβοι που φοβούνται ότι θα μείνουν έξω από τη μοιρασιά των δημοσίων έργων, δικηγόροι που τρέφονται από κομματικά χέρια και τόσοι άλλοι ραγιάδες.

Η Ελληνική κοινωνία έχει γίνει μια κοινωνία δειλών και φοβισμένων συμφεροντολόγων που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πνεύμα των Ελλήνων του ’21. Απολύτως καμία. Πρωτίστως, γιατί οι Έλληνες δεν θέλουν να δουν την Αλήθεια του Χριστού και ότι εις το όνομά Του μόνο μπορεί η Ελλάδα να αλλάξει δρόμο, όπως έπραξε στο παρελθόν, και δεύτερον γιατί απαρνούνται τον εαυτό τους. Απαρνούνται ότι η Ελλάδα κατέκτησε τον κόσμο με τις αρετές της Ανδρείας, της Δικαιοσύνης, της Σύνεσης, της Σοφίας και όχι του χρήματος και των δανείων.

Εμείς ως Δημοτικός Συνδυασμός κατεβαίνουμε στις Εκλογές για να καταδείξουμε αυτόν ακριβώς το δρόμο. Το δρόμο της επιστροφής στις ρίζες μας. Στη ρωμιοσύνη.

 

Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις,

εκεί που πάει να σκύψει,

με το σουγιά στο κόκκαλο,

με το λουρί στο σβέρκο,

να τη πετιέται από ξαρχής,

και ανδριεύει και θεριεύει

και καμακώνει το θεριό

με το καμάκι του ήλιου.

 

Στις εκλογές οι Χάνοι θα κάνουν αυτό που κάνανε πάντα και φέρανε τον τόπο εδώ που τον φέρανε. Θα καταπιούν ωμά τα προγράμματα «copy-paste» των υποψηφίων δημάρχων, θα ακούσουν τα «φιλαράκια» που χτυπούνε πλάτες και ουδείς θα μιλήσει ακόμη μια φορά για την ταμπακιέρα. Εμείς δεν έχουμε, ούτε θέλουμε Χάνους στη προσπάθειά μας, αλλά ανθρώπους που δε διαπραγματεύονται τις αξίες, τις αρχές και τις καρδιές τους.

Ο «Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ» μιλάει με τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας, για να χωρίσει η ήρα από το στάρι. Για να φανούν οι διαθέσεις όλων. Ψηφοφόρων, συμβούλων και δημάρχων. Ποιοι θέλουν να είναι υπηρέτες και αρωγοί του συστήματος ως τα έσχατα με τις πράξεις και την απραξία τους, και ποιοι θέλουν να αλλάξουν την πατρίδα με το άδολο ενδιαφέρον τους στηρίζοντας τον «κανένα», το Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ.

Ο εθναπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός είπε: «Θα ‘ρθει πρώτα ένα ψευτορωμαίικο. Να μην το πιστέψετε, θα φύγει πίσω». Αγαπητοί συνδημότες, το ψευτορωμαίικο κυβερνά εδώ και 180 χρόνια και τους κίβδηλους ανθρώπους του, τους ξέρετε στο πετσί σας. Η ιστορία μάς χτυπά την πόρτα και οι Καρδιτσιώτες καλούνται να σταθούν στο ύψος τους! Καλούνται να συνδράμουν σε έναν αγνό αγώνα, γιατί μια Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα και θα αρχίσει από την Καρδίτσα του ενάρετου Νικολάου Πλαστήρα, για όλους τους Έλληνες.

 

Ηλίας Σχορετσανίτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας

«Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ.»