Η απελπισία στην εξουσία

Head in Hands

«Σύγχρονη Δημοκρατία». Μια έννοια μεταλλαγμένη, κακοποιημένη, κατακρεουργημένη και εν τέλει ευτελισμένη. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: «Δημοκρατία είναι η δύναμη της πλειοψηφίας υπό το πρίσμα των συμφερόντων της μειοψηφίας».

Δε νομίζω ότι διαφωνεί ο υγιής νους. Στη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, λοιπόν, δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στην ουσία του, αλλά νομοθετούμε και το λύνουμε ως τιμωροί (πχ πρόστιμα για κατανάλωση αλκοόλ στην οδήγηση, αλλά έλλειψη επένδυσης στην πρόληψη και συνείδηση του πολίτη από μικρή ηλικία).
Αυτό ακριβώς κάνει η απελπισμένη πλέον εξουσία για να κρατηθεί στο σάπιο θώκο της. Πρόσφατα λήφθηκε υπουργική απόφαση (βασιλικό διάταγμα δηλαδή) για την «αναλογικότητα» στην προεκλογική καμπάνια των υποψηφίων δημάρχων. Διαβάστε τι νομοθέτησαν οι λαμπροί απόγονοι του Περικέλους, ταγοί της δικαιοσύνης και σωτήρες τους έθνους μας:
«Οι συνδυασμοί με μεγάλη εκλογική δύναμη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, θα έχουν προς διάθεση περισσότερους χώρους για την προεκλογική τους προβολή, απ’ ότι οι συνδυασμοί με μικρή εκλογική δύναμη ή πρωτοεμφανιζόμενους!»
Εκτός του ότι καταπατάται η αρχή της ίσης αντιμετώπισης των υποψηφίων, με συνέπεια να μην έχουν όλοι την ίδια απήχηση λόγου στην τοπική κοινωνία, θεωρεί το κράτος ότι όσοι είχαν μεγάλα ποσοστά στις προηγούμενες εκλογές εκφράζουν με τον ίδιο τρόπο το λαό ακόμη και σήμερα… Αιδώς Αργείοι! Ειδικά σήμερα, που είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή πλεύσης της πολιτικής μας, ειδικά σήμερα που το καράβι της Ελλάδος οδεύει προς ξέρα με ολέθριες συνέπειες για ΟΛΟΥΣ μας, οι νέες φωνές έξω από τα κέντρα εξουσίας που δεν προσκυνούν, πρέπει να φιμωθούν! Οι κυβερνώντες είναι απελπισμένοι και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις, τι άλλο να πράξουν για να το καταλάβετε; Διαβάστε λοιπόν -προς επιβεβαίωση- και το ακόλουθο σχετικά με την υπουργική απόφαση του κ. Μιχελάκη (ΦΕΚ Β΄, αρ. φύλλου 649 – 17 Μαρτίου 2014):
«Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους πρωτοεμφανιζόμενους συνδυασμούς, για τους οποίους σημειώνεται ότι λαμβάνεται υπόψη και το στοιχείο της τυχόν υποστήριξής τους από πολιτικό κόμμα ή πολιτικά κόμματα και η εκλογική δύναμη αυτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών».
Με άλλα λόγια όσοι είναι στο μαντρί θα βοηθηθούν. Οι υπόλοιποι «το μόκο», για να το πω λαϊκά. Αυτές οι υπουργικές αποφάσεις είναι γελοιότητες μικρών ανθρώπων που προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια την εξουσία. Δεν μπορούν να παλέψουν στα ίσια, γιατί το σύστημα πνέει τα λοίσθια και το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.
Εμείς στον Ακομμάτιστο Δημοτικό Συνδυασμό «Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ» μειδιάζουμε ευτυχείς. Χαιρόμαστε, γιατί μια Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα! Μια Ελλάδα που θα θέσει στο περιθώριο τους «Μαγκάιβερ» του πολιτικού καιροσκοπισμού και της εξουσιολατρείας, αρχίζοντας από την πόλη που απελευθερώθηκε πρώτη στην Ευρώπη από τις δυνάμεις του άξονα. Την Καρδίτσα.
Ηλίας Σχορετσανίτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας
«Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα – Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ»