Δεν μπορούμε να έχουμε δύο κυρίους

«Λεφτά υπάρχουν», «έρχεται η ανάπτυξη», «βγαίνουμε στις αγορές», «έχουμε αέριο, πετρέλαιο, ορυκτά», «δε θα μας αφήσει έτσι η Ευρώπη». Ο λαός μας περιμένει τις καλές ειδήσεις ως μάννα εξ ουρανού. Περιμένει και πάλι τα δανεικά φράγκα, την ώρα που θα του πούνε «τα χειρότερα πέρασαν, είμαστε σε τροχιά ανάκαμψης, έξοδος από το τούνελ,

αυξήσεις στους μισθούς» και τόσα άλλα. Νομίζουμε ότι όταν θα ανακάμψουνε τα νούμερα θα ανακάμψουμε και εμείς.

Δεν έχει ανάγκη από νούμερα η Ελλάδα. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ χρειάζεται. Ανθρώπους με συνείδηση και ανδρεία. Μπροστάρηδες. Τα χρήματα μάς χαλάσανε και όσα πια και αν μας παραχώνουν στις τσέπες, μάτσα να μας τα δίνουν, θα γινόμαστε ολοένα και χειρότεροι. Όταν τα είχαμε τι καταλάβαμε; Μήπως γίναμε άνθρωποι του πνεύματος; Μήπως ήκμασε η Ελλάδα και μας θαύμασε η οικουμένη; Τι καταφέραμε με το χρήμα; Να στήσουμε τσιμέντα και να έχουμε απολαύσεις; Ε, και; Το χρήμα μάς έφερε στο χείλος του γκρεμού γιατί το προσκυνήσαμε. Όλοι.

Ή θα είμαστε δούλοι του χρυσού ή δούλοι του Χριστού. Ας διαλέξουμε κύριο. Ξεχνάμε ως ανιστόρητοι Έλληνες ότι όταν βάλαμε το Χριστό μπροστά στη ζωή μας γίναμε πιο πλούσιοι υλικά από ποτέ. Όταν το πνεύμα είναι άξιο τότε και η ύλη θα μας δοθεί απλόχερα. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία των χιλίων ετών, η μακροβιότερη της παγκόσμιας ιστορίας, ήταν ένα κράτος του Χριστού. Η Βασιλεύουσα των πόλεων είχε αμύθητα πλούτη και χρυσό, γι’ αυτό και λεηλατήθηκε πολλάκις από τους «πολιτισμένους Δυτικούς» κατά τις Σταυροφορίες. Ακόμη δημοπρατούνται βυζαντινές εικόνες και κειμήλια στη Γερμανία. Η δύναμή μας είναι το πνεύμα μας. Και αυτό δεν ξεπουλιέται ούτε με μνημόνια, ούτε με ιδιωτικοποιήσεις.

Τις Άγιες τούτες μέρες ευχόμαστε καλή Ανάσταση, χωρίς να έχουμε καταλάβει το νόημα της Σταύρωσης πρωτίστως. 2000 χρόνια και δεν καταλάβαμε τίποτε ακόμη, γι’ αυτό τυραννιόμαστε όπως ο λαός του Ισραήλ περιπλανιόταν για 40 χρόνια στην έρημο. ‘Μεις είμαστε ο νέος Ισραήλ και τυραννιόμαστε έτη 561. Ο Χριστός ενσαρκώθηκε, ελάλησε και φανέρωσε το πνεύμα που πρέπει να έχουμε, τις αρετές ψυχής, την ταπείνωση, τη θυσία, την αγάπη και εμείς Τον χλευάσαμε, Τον πουλήσαμε, Τον βασανίσαμε και εν τέλει Τον Σταυρώσαμε. Ναι, όπως ακριβώς πουλάμε για το δικό μας τομάρι την Ελλάδα και την σταυρώνουμε καθημερινά με τη δειλία και την ιδιοτέλειά μας. Πρέπει να τα χάσουμε όλα πια για να κάνουμε κάτι για αυτή την πατρίδα; Πρέπει να μηδενιστούν τα πάντα για να φύγουνε τα φοβικά σύνδρομα της απειλής της εξουσίας στις ζωές μας; Τώρα έχει αξία. Μετά θα είναι αυτονόητο. Δεν κοροϊδεύεται ο Θεός. Ορά τα πάντα.

Όταν ο Κύριος Αναστήθηκε, ο Ιούδας είχε ήδη θανατωθεί, και φορείς του Πνεύματός Του έγιναν όσοι πίστεψαν στο Όνομά Του και τον ακολούθησαν. Στο «Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ» προσδοκούμε σε μια Νέα Ελλάδα που Σηκώνεται Τώρα. Σε μια Ελλάδα που σταυρώνεται μόνο και μόνο για να αναστηθεί. Και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα την πάρουν στα χέρια τους ρωμιοί λεβέντες, όχι βρωμιάρηδες και αρπακτικά με γαμψά νύχια που λεηλατούν σήμερα το κουφάρι της. Ας πάψουμε λοιπόν να κωφεύουμε και ας στρέψουμε τις άγιες τούτες μέρες την προσοχή μας στο Θείο δράμα και στους σύγχρονους Αγίους που μας έστειλε ο Θεός ως δώρο για το σήμερα, για τους Έλληνες.

Ας ακούσουμε επιτέλους τη φωνή του Αγίου Γέροντος Παϊσίου που έλεγε «Είναι επιτακτική η ανάγκη προβολής ενός προτύπου ηγέτη πρωτίστως για τους πολιτικούς, αλλά και προς υποβοήθηση του λαού, ώστε να αποκτήσει ορθά πολιτικά κριτήρια στην επιλογή των κυβερνητών του έθνους».

Τα λόγια αυτά του Αγίου, ο Θεός τα έβαλε στο στόμα του, για να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αν είμαστε δούλοι του Χριστού ας αναζητήσουμε τα πραγματικά πρότυπα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας και ας τα υψώσουμε ως λάβαρα στις καρδιές μας, στις πράξεις μας. Αν πάλι είμαστε άλλου κυρίου φίλοι ας δεχθούμε τα τριάκοντα αργύρια για τη δειλία μας και αυτό ας είναι το κριτήριό μας για την πολιτική ζωή του τόπου. Όσοι νομίζουν, όμως, ότι είναι με το ένα πόδι στο Χριστό και με το άλλο στον παρά, ας γνωρίζουν ότι κανένας δούλος δεν μπορεί να έχει δύο κυρίους.

Ηλίας Σχορετσανίτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας

«Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ» – Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα