ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

syllalitirio persino ena

Εν όψει της ψήφισης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της «Συμφωνίας των Πρεσπών» η Δημοτική Παράταξη Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ είναι υποχρεωμένη να καταθέσει την ακηδεμόνευτη άποψή της στο λαό της Καρδίτσας.

Η προσπάθεια που καταβάλλαμε το Φεβρουάριο του 2018 εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για τη έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος για τη Μακεδονία μας δεν κατέστη δυνατή, λόγω της άρνησης της Δημοτικής Αρχής.

Σήμερα, που η ντροπιαστική για την παγκόσμια ιστορία και εξευτελιστική για την Ελλάδα «Συμφωνία των Πρεσπών» οδεύει προς έγκριση είμαστε υποχρεωμένοι ξεκάθαρα να δηλώσουμε τη θέση μας.

Με κάθε ιστορική συνείδηση, με κάθε σεβασμό στο αίμα των προγόνων μας, με κάθε ικμάδα φωνής βγαίνει από τα στήθη μας, λέμε «ΟΧΙ».

«ΟΧΙ» στην παραχάραξη της ιστορίας και το γκριζάρισμα της Μακεδονίας μας.

«ΟΧΙ» στη φασιστική απόφαση της κυβέρνησης, που αγνοεί τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού.

«ΟΧΙ» στη διαστρέβλωση της αλήθειας εις βάρος των μελλοντικών γενεών.

Δε δίνουμε μόνο το όνομα, σύνθετο ή μη, που από μόνο του είναι κόκκινη γραμμή και προϊόν των επεκτατικών βλέψεων του Τίτο της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

skopianoi diadilodi 696x437

Δίνουμε εθνότητα Μακεδονική σε ένα μωσαϊκό λαών που ουδεμία σχέση έχει με τους Μακεδόνες που ήσαν ανέκαθεν Έλληνες. Αυτοί που εποφθαλμιούν την Ελλάδα, αφού έκλεψαν τον υλικό μας πλούτο, τώρα ήρθε η ώρα να απλώσουν το μακρύ και επιδέξιο χέρι τους και στο πνευματικό κεφάλαιο της Ελλάδος, την ιστορία μας. Μόνο που αυτή δεν είναι ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε του κ. Καμμένου, ούτε του κ. Παυλόπουλου. Ανήκει στους προγόνους μας. Ανήκει σε όλους όσους είχανε την ανδρεία να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια της πατρίδος. Γι’ αυτό το λόγο έχει μόνον ο Ελληνικός λαός. Και έρχεται μια θολωμένη πολιτική μειοψηφία, για να εκχωρήσει σε μια κόλλα χαρτί όλα όσα χρειάστηκαν αιώνες και αίμα για να υπερασπίσουμε. «ΟΧΙ», αυτό είναι προδοσία.

Οι εγχώριοι εφιάλτες, κάποιοι ανιστόρητοι και αμόρφωτοι τυχοδιώκτες της πολιτικής, που δεν υπολογίζουν ούτε Θεό, ούτε λαό, θέλουν να τους δωρίσουν νέα γλώσσα και γραφή. Και τη βαφτίζουν «Μακεδονική». Τους δώσαμε μια φορά τα φώτα μας και έπρεπε να ευγνωμονούν τους Έλληνες αιώνια, τότε που ακόμη συνεννοούνταν με τα χέρια, και ξεκίνησε ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος από τη Θεσσαλονίκη για να τους φτιάξουν και να τους διδάξουν την Άλφα-Βήτα.

Είναι θέμα Τσίπρα η γλώσσα των Σκοπιανών ή διεθνές γλωσσολογικό θέμα; Με ποια επιστημονική ιδιότητα έρχεται ο ανιστόρητος Πρωθυπουργός της Ελλάδος (που δε γνωρίζει ότι η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί) να αναγνωρίσει όνομα σε μια γλώσσα που ανήκει στις Σλαβικές; Αν θέλουνε να τα πούνε «Μακεδονικά» να πάνε στον ΟΗΕ να το ζητήσουν. Δεν έχει καμία δουλειά ούτε ο κ. Τσίπρας και οι θλιβεροί συνεργάτες του, ούτε το ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι αναρμόδιοι τόσο για τη γλώσσα, όσο και για το έθνος. Ας πάρει την ευθύνη και το άγος πάνω της η διεθνής κοινότητα, εάν έχει τα κότσια να γραφτεί στην ιστορία.

ofilikoostwnksenwn

Σκοπός, όμως, είναι να αυτό-αμαυρωθούμε για να μας πούνε ότι εμείς το θέλαμε, εμείς υπογράψαμε, εμείς πηγαίναμε γυρεύοντας… Και δυστυχώς βρήκαν τα φιλήκοα αυτιά των κυβερνώντων και άλλων «καρεκλολάγνων», ώστε να χάσουμε κάθε ίχνος σεβασμού και αξιοπρέπειας στη διεθνή κοινότητα. «Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης», Ιωάννης Καποδίστριας. ΠΡΟΔΟΤΗΣ είπε, όχι καλοπροαίρετος.

Οι λαοί δεν ξέρουν, αλλά οι κυβερνήσεις τους ξέρουν. Οι ακαδημαϊκές κοινότητες επίσης γνωρίζουν. Η διεθνής διπλωματία παρακολουθεί. Και όταν αυτό-εξευτελίζεσαι σε τέτοιο βαθμό, τότε ανοίγουν οι ορέξεις των γειτόνων και των «συμμάχων» για να στα πάρουν ΟΛΑ. Νομίζω το καταλαβαίνει ο κάθε σώφρων αναγνώστης.

Ολοκληρώνοντας, σήμερα δε διακυβεύεται μόνο το όνομα και μελλοντικά το έδαφος της Μακεδονίας μας. Διακυβεύεται η εθνική μας υπερηφάνεια και ενότητα σε μια στιγμή που την έχουμε απόλυτη ανάγκη. Διακυβεύεται η εικόνα μας και η θέση μας στη διεθνή κοινότητα, η οποία, όχι το σεβασμό της, αλλά ούτε τον οίκτο της δε θα δείξει. Είμαι βέβαιος ότι η Παναγία μας δε θα αφήσει ούτε πιθαμή της Μακεδονικής γης σε ξένα χέρια, αλλά οφείλουμε όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας για το αυτονόητο και να εκδιώξουμε πολιτικά όλους όσους την «παραδίδουν» με προσωρινά και επίγεια ανταλλάγματα, στιγματίζοντας μόνιμα την Ελλάδα στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας.

Για τη Δημοτική Παράταξη Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Ηλίας Σχορετσανίτης