ΜΗ «ΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ» ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ. ΞΕΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

karditsa free 2

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την Ελληνική Δημοκρατία σήμερα είναι η έλλειψη συμμετοχής. Ο ελληνικός λαός απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς με την άρνησή του να εμφανιστεί στην κάλπη και να δηλώσει την άποψή του. Και πώς να μην είναι απογοητευμένος ο κόσμος… Όποτε εμπιστεύεται με την ψήφο του κάποιο πρόσωπο ή κόμμα συνήθως απογοητεύεται. Κάθε προηγούμενος και καλύτερος. Το ψέμα, η υποκρισία, το συμφέρον και η μετριότητα βασιλεύουν σε τούτη τη γωνιά της Ευρώπης.

Είναι θλιβερό επίτευγμα για τους Έλληνες το γεγονός ότι οι Τούρκοι παρουσίασαν ποσοστό συμμετοχής άνω του 80% στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, ενώ εμείς μετά βίας ξεπερνούμε το 60%. Τελικά, εμείς είμαστε ο «πολιτισμένος» λαός ή οι Τούρκοι;

Στις τελευταίες εκλογές του 2014 για το Δήμο Καρδίτσας, από τους 52.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ψήφισαν περίπου 34.500. Οι 17.500, ήτοι το 34%, αρνήθηκε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Δεν πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί ήταν ανήμποροι ή μένουν μακριά. Δεν πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί δεν έχουν άποψη για το Δήμο μας και το μέλλον του.

fans against politics

Είμαστε της γνώμης ότι αρνούνται να προσέλθουν στην κάλπη γιατί απαξιούν το σύστημα. Έχουν μισήσει την πολιτική. Νιώθουν ότι η συμμετοχή τους δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά και ακουσίως «σταυρώνουν» τον τόπο, αφήνοντας τους άλλους να αποφασίζουν για αυτούς. Κάποιους άλλους, που θα ψηφίσουν με το κριτήριο του κόμματος, του προσωπικού οφέλους, του συγγενή, του φίλου και του «υποχρεωμένου» και όχι με την αντικειμενικότητα του άξιου, του ηθικού, του ικανού και του ενάρετου πολιτικού. Υπάρχουν πάντοτε εξαιρέσεις, αλλά μην αμφιβάλλετε καθόλου για τα γραφόμενα, καθώς ζείτε καθημερινά τα αποτελέσματα της ψήφου σας. Από το αποτέλεσμα φαίνεται η κρίση του λαού και δυστυχώς για την Καρδίτσα γράφει «τρίτοι απ’ το τέλος» σε σύνολο 52 νομών.

Ο Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ απευθύνεται στους σκεπτόμενους δημότες. Σε όλο τον κόσμο που έχει αγανακτήσει από την ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων και πολιτικών. Απευθύνεται στους «οργισμένους». Απευθύνεται σε όλους τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες που αναγνωρίζουν ότι η πολιτική πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση σε τούτο τον τόπο. Απευθύνεται σε σένα που διαβάζεις τούτες τις γραμμές και σε προκαλώ να αναρωτηθείς με ειλικρίνεια ποια είναι τα δικά σου κριτήρια όταν φτάνεις στην κάλπη. Απευθύνεται σε όλους όσους ψάχνουν το σύγχρονο «Κανένα» που θα σταθεί απέναντι στους αδηφάγους «Κύκλωπες» της πολιτικής.

Ναι, είμαστε ο «Κανένας», χωρίς κομματικές πλάτες, σπόνσορες, στρατούς και αυλοκόλακες. Πορευόμαστε μόνοι, αλλά ελεύθεροι και σας θέλουμε όλους, χωρίς χρώματα. Εδώ και πέντε χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο αντιπολιτευόμαστε κάνοντας πράξη εις το ακέραιο το ρόλο που μας αναθέσατε. Ας μας συγκρίνετε με τους «μουγκοθόδωρους» της αντιπολίτευσης και των κομματικών τους επιτελείων που τους δώσατε εικοσαπλάσιους ψήφους...

Όχι, δε θέλουμε την ψήφο σας. Θέλουμε να αρχίσετε να σκέπτεστε με ορθά πολιτικά κριτήρια και να δώσετε δύναμη στους ικανούς, τους ηθικούς και τους θαρραλέους. Θέλουμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να αξιοποιούν το δικαίωμά τους στην άποψη. Να είστε βέβαιοι ότι όταν όλα αυτά γίνουν πράξη, εμείς δε θα έχουμε πλέον ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου και θα επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε, στις δουλειές μας.

Μέχρι τότε, όμως, θα στεκόμαστε εδώ για το καλό ΟΛΩΝ σας. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τον τόπο μας να καταστρέφεται και να παρακολουθούμε με τα χέρια σταυρωμένα. Και όταν τα δικά σου χέρια σταυρώσουν σωστά, θα λάβουν τη δύναμη να ξεσταυρώσουν εντελώς και τα δικά μας.

Ηλίας Σχορετσανίτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας

Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ