«ΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ» συμπολίτες!

emptytomb

Πολλές φορές, στις συζητήσεις που κάνουμε με τους συμπολίτες μας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι «όλα είναι λάθος, χρειάζονται όλα να γίνουν από την αρχή σε αυτή τη χώρα». Έτσι είναι. Η Ελλάδα χρειάζεται να επανιδρυθεί. Να ξαναγεννηθεί. Να αναστηθεί. Γιατί, όμως, ο Θεός να μας βοηθήσει; Γιατί να μας αναστήσει; Για ποιους;

Σήμερα είναι η Ανάσταση του Λαζάρου. Ο Κύριος ανέστησε τον επί 4 ημέρες πεθαμένο Λάζαρο, πραγματοποιώντας το μεγάλο, το αδύνατο για τους ανθρώπους, το θαυμαστό, το θεϊκό. Από τους ανθρώπους ένα πράγμα ζήτησε: «Άρατε τον λίθον». Ζήτησε να σηκώσουμε λίγο από το βάρος, να βάλουμε λίγο τον ώμο μας, τίποτε άλλο. Μήπως ο Χριστός δεν μπορούσε να βγάλει την πέτρα μόνος Του; Θέλει και τη δική μας συμμετοχή, και μάλιστα όχι ενός, αλλά πολλών, όλων!

Σήμερα, που η πατρίδα βάλλεται πανταχόθεν, για ποιόν να ενεργήσει ο Θεός ώστε να Αναστηθεί το Ρωμαίικο; Βάζουμε λίγο «πλάτη» και εμείς για την ανάσταση της πατρίδας; Και αν τη βάζουμε, είναι για να τη δούμε αναστημένη ή έχουμε άλλα στο μυαλό μας; Δε φταίει κανένας πολιτικός για την κατάντια της Ελλάδος. Εμείς φταίμε, εσύ και εγώ, γιατί δεν τολμάμε να πλησιάσουμε την πέτρα, αλλά την κοιτάμε, τη σχολιάζουμε, κρίνουμε ότι είναι βαριά και ασήκωτη και στο τέλος την αφήνουμε στη θέση της.

Ως Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ ασχολούμαστε με τα κοινά για να «άρουμε τη λίθο» της πνευματικής λήθης, ώστε να γίνουν πραγματικότητα τα μεγάλα και τα «αδύνατα παρά ανθρώποις». Αυτό δεν είναι, όμως, έργο του ενός, αλλά όλων μας.