Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΤΕΡΑ κ. ΤΣΙΠΡΑ, ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

tsipras kotero

Σήμερα επισκέπτεται την Καρδίτσα ο κ. Τσίπρας με τη φρουρά του. Αναρωτιέμαι… ήρθε να μας πει τί; Να μας ευχαριστήσει που ως πόλη δε βγάλαμε άχνα όταν υπέγραφε τη «συμφωνία των Πρεσπών»; Να μας ευχαριστήσει που ανεχθήκαμε τη νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική του υπουργού του, που ξερίζωσε τους φοιτητές από την πόλη και τους έστειλε στα Τρίκαλα και υποβάθμισε το τμήμα Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου; Ήρθε να μας μιλήσει για τη λειτουργική αρτιότητα του νοσοκομείου μας και τις σύγχρονες υποδομές του;

Πώς περιμένει να τον υποδεχθεί ο τρίτος φτωχότερος νομός στην Ελλάδα; Τί έκανε για εμάς ο κ. Τσίπρας, που βλέπουμε τους νέους και τις νέες να φεύγουν για το εξωτερικό και τα μεγάλα αστικά κέντρα; Τί έκανε για την αγροτιά και το βαλλόμενο αγροτικό εισόδημα; Πώς επιμελήθηκε ως δίκαιος πρωθυπουργός την ισόρροπη ανάπτυξη της Ελληνικής επαρχίας; Τί μπορεί να μας πει ο κ. Τσίπρας που έλυσε το μέγα θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων που δαγκώνουν τους πολίτες κατά το δοκούν, δεν εδέησε να θεσπίσει;

Είναι ένας αδιάφορος πρωθυπουργός, που ήρθε σε μια αδιάφορη γι’ αυτόν περιοχή, για να μας χαιρετίσει αδιάφορα. Ήρθε για να έρθει… έτσι… μέχρι το μεσημεράκι. Εμείς κότερα αναψυχής δεν έχουμε κ. Τσίπρα για να μας τιμήσετε επί μέρες. Μόνο προβλήματα θα ακούσετε και αυτά τα ανεχόμαστε γιατί αγαπάμε τον τόπο μας. Κάποτε θα φέρνατε την «ελπίδα», αλλά κατορθώσατε μεθοδικά να την εξολοθρεύσετε. Η επίσκεψή σας δεν έχει καμία χρησιμότητα παρά μόνο για τις κομματικές-εκλογικές σας επιδιώξεις. Εμείς τα λόγια μας δεν τα κρύβουμε.

kolaz

Αυτά τα χώματα της Καρδίτσας από τον Κάμπο μέχρι τα Άγραφα είναι μυρωμένα με το αίμα ηρώων και Αγίων. Και εμείς, οι Καρδιτσιώτες, τα τέκνα του Πλαστήρα και του Αγίου Σεραφείμ δε σας βλέπουμε καν κ. Τσίπρα. Τιμούμε το θεσμό, όχι το πρόσωπο. Τιμούμε τις πράξεις, όχι τα λόγια. Σεβόμαστε όποιον μας σέβεται και με την επίσκεψή σας μας φέρατε στη δύσκολη θέση να σας ψέξουμε και να δηλώσουμε δημόσια ότι δε μας είστε χρήσιμος στην Καρδίτσα. Ούτε ήσασταν, ούτε θα είστε. Τις προθέσεις σας για τον νομό μας τις δείξατε εδώ και 4 χρόνια.

Ο, τι και να υποσχεθείτε στην αγροτιά, ο, τι και να ανακοινώσετε για τους πολίτες δεν έχει αντίκρισμα, διότι πρώτον δε θα εκλεγείτε (οπότε ας τάξετε τον ουρανό με τα άστρα) και δεύτερον ο λόγος σας δεν έχει αξία. Αξία θα είχε, εάν ο λόγος σας ήταν συμβόλαιο, αλλά κάθε άλλο παρά αυτό είναι. Μας κουράσατε.

Ας κάνετε λοιπόν τις βόλτες σας με τους φρουρούς σας στην πόλη, ας επιθεωρήσετε τα ανύπαρκτα έργα σας, ας πάτε στις καφετέριες να καμαρώσετε την ανεργία, ας χαιρετίσετε όσους ψιχουλοτρεφόμενους δουλικά σας απλώσουν το χέρι. Να θυμάστε πάντα, όμως, ότι αυτός ο ταπεινός κόσμος της Καρδίτσας, που σήμερα υποφέρει και αγωνιά για το μέλλον του, δεν είναι κομπάρσος στο δικό σας μικρόκοσμο, αλλά έχει αποδείξει ότι –υπό την κατάλληλη ηγεσία- είναι μια δύναμη ικανή να αλλάξει το ρου της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Για τη Δημοτική Παράταξη Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Ηλίας Σχορετσανίτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας