ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

foto plusimo kadwn

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Προσφάτως πληροφορήθηκα από μέλη του ΔΣ και αυτήκοους μάρτυρες ότι ειπώθηκε από το Δήμαρχο κ. Τσιαντή πως στην αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου συμμετέχει και απορριμματοφόρο του Δήμου Καρδίτσας «αφιλοκερδώς»!

Επίσημη διαδημοτική συνεργασία μεταξύ Δήμων Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα σε θέματα καθαριότητας δεν υφίσταται. Επίσης είναι γνωστό ότι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα είχε αναθέσει την αποκομιδή απορριμμάτων και σε ιδιώτη με τον οποίο σταμάτησε τη συνεργασία τον Απρίλιο του 2019.

Ο αυξημένος όγκος των σκουπιδιών το καλοκαίρι -ελλείψει μάλιστα της συνεργασίας του ιδιώτη- πώς αντιμετωπίζεται εδώ και τρεις μήνες; Δύο τινά συμβαίνουν. Ή ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα μπορούσε να συλλέξει τα απορρίμματα μόνος του, χωρίς τη βοήθεια του ιδιώτη, και ενέπαιζε τους δημότες του βάζοντάς τους να πληρώνουν «γιαλαντζί» ανταποδοτικά τέλη ή κάποιος βοηθάει την κατάσταση και αυτός σύμφωνα με τον κ. Τσιαντή είναι ο κ. Αλεξάκος.

Ζητώ δημόσια και από τους δύο απερχόμενους Δημάρχους να τοποθετηθούν στο θέμα, διότι δεν μπορεί να γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων από το Δήμο Καρδίτσας σε άλλο Δήμο εν κρυπτώ. Απορώ πως δύο τόσο έμπειροι αυτοδιοικητικοί αποφασίσανε να παίξουνε με τη φωτιά και ένας εξ αυτών το ομολογεί δημοσίως και ανερυθρίαστα. Γιατί δίνετε το δικαίωμα στον καθένα να υποπτευθεί «μαύρες και άραχνες» συναλλαγές;

Έχει αναμορφώσει τον προϋπολογισμό του ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ως προς τα ανταποδοτικά μετά την παύση της συνεργασίας με τον ιδιώτη; Μήπως υπάρχει κάποια σύμβαση με το Δήμο Καρδίτσας που προβλέπει τίμημα ανά δρομολόγιο;

Δεν μπορεί στο Δήμο Καρδίτσας να υπάρχουν περιφερειακά κάδοι που να έχουν αρκετές εβδομάδες να αδειάσουν και ο Καρδιτσιώτης να πληρώνει απορριμματοφόρο να ανεβοκατεβαίνει στη Λίμνη Πλαστήρα επειδή ένας άλλος Δήμος αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία του με τον ιδιώτη. Κανείς δε λέει όχι στην παροχή βοήθειας, αρκεί αυτή να γίνεται επίσημα, με συμβάσεις και να μην ζημιώνει τους δημότες.

Να λοιπόν γιατί ΔΕΝ έχουν GPS τα απορριμματοφόρα του Δήμου! Να γιατί δεν υπάρχει έστω γραφείο κίνησης, ώστε να καταγράφονται τα χιλιόμετρα. Να γιατί μας αρέσει να λειτουργούμε στην εποχή του λίθου. Για να γίνονται «μαμουνιές» και να μην υπάρχουν στοιχεία. Το ακριβώς αντίθετο της νοικοκυροσύνης!

Ολοκληρώνοντας, στέλνει ή δε στέλνει απορριμματοφόρο για αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα ο Δήμος Καρδίτσας; Εάν δε στέλνει, τί είναι αυτά που ισχυρίζεται περί «αφιλοκέρδειας» στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Τσιαντής και πώς αντιμετωπίζει τον αυξημένο όγκο σκουπιδιών το καλοκαίρι χωρίς τη βοήθεια που πριν είχε από τον ιδιώτη; Εν αναμονή των δημόσιων απαντήσεών σας λοιπόν, τόσο εμείς όσο και οι δημότες που πληρώνουν.

Ηλίας Σχορετσανίτης

Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ